Auto kopenAandachtspunten bij aankoop van een nieuwe auto

3 augustus 2019

Wanneer je een nieuwe auto gaat kopen, dan heb je de keus uit een tweedehandsmodel, of daadwerkelijk een geheel nieuwe auto uit de showroom. Wie voor een echte nieuwe auto gaat, moet op andere dingen letten dan wie voor een tweedehandsmodel gaat. Het is wel slim om in ieder geval een idee te hebben van de mogelijkheden die er zijn en hoe je hier het best mee om kunt gaan. Let je op de volgende tips, dan is de kans een stuk groter dat je een geschikte auto koopt waar je jaren mee vooruit kunt.

Past de auto bij je?
Hoewel je het misschien liever anders zou zijn, moet je praktisch gebruik altijd vooropstellen als je een auto gaat kopen. Maak dus een lijstje met wensen en eisen waaraan de auto die jij gaat kopen aan moet voldoen. Aan de hand van dit lijstje kan je dan vervolgens een aantal verschillende modellen van verschillende fabrikanten selecteren. Zo zorg je ervoor dat je wat keuze hebt, maar direct wel ook bij de juiste auto’s uitkomt. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals je gezin, maar ook je gebruik voor bijvoorbeeld werkzaamheden. Daar heb je vaak bepaalde kenmerken voor nodig.

Uittesten
Nadat je een selectie hebt gemaakt van een aantal mogelijke kanshebbers, wordt het tijd om uit te testen hoe de verschillende auto’s zich houden. Dat kan je natuurlijk maar op één manier goed aanpakken. Het wordt dan tijd om proefritten te gaan maken. Daarbij moet je niet te kort door de bocht gaan. Probeer bijvoorbeeld wat verschillende wegsoorten uit. Daarvoor moet je wel wat tijd mogen nemen. Zo voel je hoe comfortabel de auto wel of niet is. Ook kan je beter bepalen hoe de prestaties op de weg zijn. Dit geeft je een goed beeld van de beste keuze.

Adverteren op Auto-experts.nl?