Auto leasenDe voor- en nadelen van private lease

5 december 2018

Leasen op eigen naam is helemaal in. Wie op deze manier een auto bezit, doet aan private lease. Dit lijkt misschien een uitkomst omdat je dan direct van alle zorgen af bent. Er is echter nog genoeg om over na te denken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de voordelen en de nadelen eens goed tegenover elkaar te zetten. Aan de hand daarvan wordt het immers een stuk gemakkelijker om te bepalen of het nu echt een goed idee is om voor deze vorm van leasen te gaan. Neem daarom altijd de volgende dingen in overweging.

De voordelen
De voordelen van private lease mogen duidelijk zijn. In de eerste plaats is het bijvoorbeeld een goede manier om altijd exact inzicht in de autokosten te hebben. Daarnaast wordt alles natuurlijk in grote mate voor je verzorgd door de leasemaatschappij. Je hoeft bovendien geen grote investering te doen, maar doet dit geleidelijk door een vast maandbedrag te betalen. Het kan daardoor ook goedkoper uitpakken dan kopen. Dit hangt af van zaken zoals rente op leningen en looptijden van leningen. Het loont dus de moeite om dit in ieder geval goed uit te zoeken voordat een definitieve keuze gemaakt gaat worden.

De nadelen
Het is niet de goedkoopste vorm van autorijden. Je bent in ieder geval altijd een vast maandbedrag kwijt waarin met risico rekening is gehouden. Als er geen kosten zijn, dan ben je dat geld dus kwijt. De auto wordt bovendien nooit echt van jou. Zolang je de auto rijdt is het dus een goedkopere vorm dan kopen, maar aan het eind sta je wel met lege handen. Bovendien hangen de kosten ook sterk af van de mate waarin je de auto gebruikt. Als je dit maar weinig doet, kost het wel heel veel per kilometer wanneer je dit even snel omrekent.

Een auto zakelijk leasen

Een auto zakelijk leasen

28 november 2019
Een auto zakelijk leasen

Een auto zakelijk leasen

28 november 2019

Adverteren op Auto-experts.nl?