AlgemeenDe voordelen en nadelen van carwrappen

13 december 2019

Vroeger werden auto’s voornamelijk van stickers voorzien door bedrijven om het logo duidelijk te laten zien. Tegenwoordig is er echter een hele stickercultuur ontstaan als het gaat om auto’s en motoren. Dit wordt ook wel wrappen genoemd. Dit klinkt misschien wat raar in de oren van sommigen, maar er zitten wel ook belangrijke voordelen aan. Al kan niet ontkend worden dat er ook nadelen zijn. Daarom is het interessant om deze zaken eens tegenover elkaar te zetten. Daarmee wordt het flink gemakkelijker mogelijk om te bekijken of dit een goed idee is voor een bepaalde auto of niet.

De voordelen
Er zijn natuurlijk belangrijke voordelen van wrappen. In de eerste plaats wordt de auto net iets beter beschermd. Vooral de lak blijft in hele goede staat omdat hier immers een sticker overheen is geplakt. Daarmee is dan ook direct de auto van elke kleur te voorzien. Wanneer de originele lak niet bevalt, dan kan de auto een kleur krijgen die in de fabriek niet te verzorgen is. Denk dan bijvoorbeeld aan het zeer populaire matzwart. Deze kleur staat al lange tijd bovenaan het lijstje van de meest gebruikte kleuren bij het wrappen van auto’s en motoren. Dit zijn belangrijke voordelen.

De nadelen
Het nadeel is natuurlijk dat je je originele lak niet meer ziet. Bovendien gaat een wrap maar 2 tot 4 jaar mee. Zelfs wanneer je dit goed onderhoudt. Dat onderhouden doe je bovendien alleen op de juiste manier met specifieke middelen. Omdat de kosten al snel tot boven de 1500 euro oplopen betekent dit dat het dus best wel een aardige kostenpost kan gaan vormen. Je hebt dan wel de kleur die afwijkt van alle andere kleuren, maar daar betaal je dan ook voor. Dit kan dus een struikelblok vormen om hierin mee te gaan.  Denk er vooraf over na.

Adverteren op Auto-experts.nl?