Auto schoonmakenDit helpt je bij het schoonmaken van je auto-interieur

28 februari 2019

Wassen en poetsen aan de buitenzijde, dat hebben de meeste autobezitters wel onder controle. Het interieur in goede staat houden, dat is echter wel een ander verhaal. Het is echter net zo goed voor de binnenzijde zo dat er vuil zich ophoopt als het voor de buitenzijde is. Dat dit echter wel wat werk kost om te reinigen is vaak een struikelblok. Toch is het belangrijk om in ieder geval een aantal dingen te verzorgen. Aan de hand daarvan kan je je auto in een net iets betere staat houden, dit is belangrijk voor de levensduur.

Koop een reiniger
Het is in ieder geval van belang dat je interieurreiniger koopt. Dit is een stof die specifiek is gemaakt voor het reinigen van het interieur van een auto. Het belang hiervan is in ieder geval zo groot, dat je zeker weet dat er geen schade zal ontstaan. Andere stoffen kunnen bijvoorbeeld nog weleens uitbijten, met lelijke plekken en kringen als gevolg. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Dan was het vuil zelfs nog beter dan dit. Met het gebruik van een specifieke reiniger voorkom je dit probleem verder. Dat maakt het de kleine investering dus al meer dan waard.

Voorwerk
Zoals je de auto van buiten altijd eerst afspoelt voor je het vuil losweekt, zo werk je ook aan de binnenzijde. Dat doe je bijvoorbeeld door een vochtig doekje te pakken en alles eerst even een eerste keer schoonveegt hiermee. Zo is het ergste vuil alvast verwijderd en kan je met de reiniger concentreren op de meer aangekoekte delen. Vergeet trouwens ook niet om te stofzuigen. Dit kan je vaak beter doen voor het echte reinigen. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat kleine stofdeeltjes opstijgen terwijl je bezig bent. Die zijn dan immers al weggezogen zodat je vrij kunt bewegen.

Adverteren op Auto-experts.nl?