AlgemeenDit zijn de voordelen van het nieuwe rijden

21 maart 2019

We worden steeds milieubewuster en ook met autorijden gaan we hier steeds meer op letten. Toch is er nog veel terrein te winnen, en daarbij kun jij een steentje bijdragen. Met het nieuwe rijden leer je wat je kunt doen om zo bewust mogelijk te rijden, zodat je goed bezig bent voor het milieu, maar ook voor jezelf. Want het nieuwe rijden brengt een heleboel voordelen met zich mee.

De voordelen

Het nieuwe rijden stimuleert alle automobilisten om op een energie-effici├źnte manier te reizen, met als gevolg dat er minder co2-uitstoot wordt geproduceerd. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je kunt namelijk veel geld besparen wanneer je op een milieubewuste manier rijdt. Zo verklein je het risico op slijtage aan de auto maar ook op bandenslijtage. Je rijdt een stuk veiliger en met het nieuwe rijden kun je flink besparen op brandstofkosten. Zo zit je ontspannen achter het stuur, terwijl je ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu.

Het nieuwe rijden in de praktijk

En hoe kun je dan milieubewuster rijden? Hoewel dankzij moderne technologie├źn steeds meer rekening wordt gehouden met het milieu door het ontwikkelen van zuinigere motoren, zijn er in de praktijk nog steeds een aantal dingen die je kunt veranderen aan je huidige rijgedrag. De volgende tips zijn belangrijk om milieubewust te kunnen rijden. Dit leer je allemaal tijdens je rijlessen bij rijschool Spitz uit Breda.

Maak gebruik van cruise control

Helemaal wanneer je lange stukken moet rijden kan het enorm veel kosten schelen wanneer je gebruik maakt van cruise control. En het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu.

Check regelmatig de bandenspanning

Je denkt er misschien niet altijd aan, maar de juiste bandenspanning kan je een hoop geld schelen. Hiermee bespaar je geld en denk je aan het milieu.

Kies altijd de juiste versnelling

Schakel op het juiste moment door. Hiermee gebruik je de motoren optimaal, zonder dat hij overtoeren maakt. Dit heeft veel invloed op het zuinig rijden.

Haal overbodige bagage uit de auto

Hoe zwaarder de auto, hoe meer brandstof, en hoe meer co2-uitstoot. Neem daarom alleen het nodige mee in de auto. Alles wat je niet gebruikt kun je beter thuislaten.

Adverteren op Auto-experts.nl?