AlgemeenDit zijn volgens ons de drie meest exclusieve auto’s

2 maart 2020

 

Tegenwoordig is de auto niet meer zo maar een vervoersmiddel. Het is een statussymbool, iets waarmee je kan pronken. Hoe exclusiever zo’n auto, hoe beter! Het gaat er bij deze exclusieve auto’s niet om of de auto bijvoorbeeld praktisch is, maar het gaat om de belevenis. Het rijden van een exclusieve auto moet een fijne en het liefst een snelle belevenis zijn. Hier spelen de makers ook zeker op in: de snelheden van de volgende drie exclusieve auto’s zijn bizar!

 

KOENIGSEGG JESKO

We beginnen met de Zweedse Jesko. De naam van deze auto is gekozen als eerbetoon aan de vader van oprichter Christian von Koenigsegg. Exclusief is deze auto zeker, want er worden er in totaal maar 125 stuks van gemaakt. De prijs zal starten op een bescheiden 2,8 miljoen euro. Deze auto produceert 1280pk op reguliere brandstof, maar stijgt naar 1600pk op E85-biobrandstof. Hiermee halen ze een topsnelheid van 480km/h. Ondanks dat deze auto nog in productie is, is Koenigsegg al bezig met een vervolg auto. De bedoeling is dat deze auto het nieuwe snelheidsrecord op zijn naam gaat krijgen. 

 

BUGATTI CHIRON

Deze Franse opvolger van de Bugatti Veyron is een bijzondere in het rijtje. Hij heeft namelijk het huidige snelheidsrecord op zijn naam staan! Met 1600pk heeft deze auto de 490km/h aangetikt. De auto accelereert van 0km/h naar 100km/h in maar liefst 2,4 seconden. 

De topsnelheid van de productieversie is wel begrenst, op 420 km/h. De auto kost €3 miljoen. 

 

HENNESSEY VENOM 

F5 Deze auto beloofd een bijzondere auto te worden. Hij is namelijk nog niet te koop, maar oprichter John Hennessey heeft aangegeven dat deze auto het huidige snelheidsrecord gaat verbreken. Het doel is om de 500km/h aan te tikken! Met een motor die 1800pk gaat produceren zou dat ook zomaar eens kunnen gaan lukken. Halverwege 2020 zullen ze beginnen met het testen en dan zullen we gaan zien of de auto de hoge verwachtingen gaat waarmaken. Van deze exclusieve auto zullen er maar 24 worden gemaakt en verkocht worden voor een basisprijs van 1,8 miljoen dollar. 

 

Adverteren op Auto-experts.nl?