Auto kopenFinancieren: zelf lenen of via de dealer?

3 januari 2020

Een auto kopen kost altijd geld. Vaak is gaat het om meer geld dan je op dat moment zelf beschikbaar hebt. Om die reden moet je dan dus bij lenen. Dit geldt zeker wanneer je de auto direct nodig hebt. Er zijn dan verschillende manieren waarop je dit voor elkaar kunt krijgen. Je kunt zelf een lening afsluiten bij de bank, maar je kunt ook kiezen voor de diensten die dealers aanbieden. Daar krijg je vaak ook de mogelijkheid geboden om een lening aan te gaan voor een nieuwe auto. Welke zaken spreken in het voordeel van welke optie?

Een persoonlijke lening
Wanneer je zelf een persoonlijke lening bij een bank afsluit, dan kan je vanaf het eerste moment stellen dat het jouw auto is. Ook al heb je de lening nog niet afbetaald, je hebt wel de dealer al betaald. Op die manier is de dealer dus direct al geen partij meer. Het nadeel is natuurlijk wel dat de lening bij de bank nog wel loopt. Al is het vaak wel zo dat deze lening wat soepeler is af te sluiten. Alle reden om dus eens goed na te denken over deze optie, zeker ook wanneer je nog moet kiezen.

Bij de dealer
Het voordeel van lenen bij de dealer is natuurlijk dat alles geheel is toegespitst op de specifieke auto die je voor ogen hebt. Het is dan zo dat je alle zaken die je wenst op je auto kunt laten meefinancieren en dat je exact het bedrag kunt lenen dat je nodig hebt hiervoor. Het nadeel is natuurlijk daarentegen wel dat de dealer lange tijd veel macht over je zal blijven houden. De auto blijft van de dealer tot je volledig betaald hebt en de rente kan wat hoger zijn, zonder mogelijkheid tot versneld aflossen. Houd hier rekening mee.

Adverteren op Auto-experts.nl?