AlgemeenKleine controlewerkzaamheden aan je auto

22 december 2018

Wil je je auto in de best mogelijke staat houden? Dan is het slim om in ieder geval een aantal kleine controlewerkzaamheden met enige regelmaat uit te voeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om het controleren van de spanning op de banden en om het controleren van de olie en de vloeistoffen. Daarnaast is het ook slim om een aantal andere zaken te controleren. Dit zijn dingen waar je niet snel aan denkt, maar die wel van belang zijn om door de keuring te komen. Door dit zo nu en dan te doen, kan je hogere kosten gemakkelijk voorkomen.

Deuren
Het is essentieel dat de deuren goed open en dicht gaan. Dit geldt dus ook voor alle deuren. Dit lijkt misschien logisch, maar denk er eens over na of alle deuren van je auto eigenlijk wel even vaak gebruikt worden. Wanneer dit niet het geval is, dan is het dus van belang om dit zelf zo nu en dan te doen. Dit geldt ook voor de achterbak en voor de motorkap. Vergeet ook niet dat dit zowel van binnenuit als van buitenaf zonder problemen moet gaan. Dat betekent dus dat alles dubbel getest moet worden om zeker te zijn van de kwaliteit.

Andere punten
Dan zijn er nog talloze andere kleine punten die je kunt nalopen. Kijk bijvoorbeeld altijd goed na dat je de brandstofdop niet vergeet. Houd ook je spiegels in de gaten, breuken zijn een reden om deze te vervangen omdat de auto anders afgekeurd wordt. Luister ook naar de uitlaat. Klinkt deze nog zoals een uitlaat hoort te klinken? Zo niet, laat hem dan even nakijken. Tot slot zijn er natuurlijk nog de waarschuwingslampjes. Springen ze allemaal aan en uit als je de auto start? Dan is er niets aan de hand. Doet er één niet mee, of blijft er één juist branden, dan is er een probleem.

Adverteren op Auto-experts.nl?