AlgemeenLees hoe je zuiniger kunt rijden

22 mei 2019

Met het oog op de duurzaamheid, maar ook op je eigen portemonnee, is het slim om te leren hoe je net iets zuiniger kunt rijden. Je beseft het niet, maar je kunt door dit toe te passen zomaar flink besparen. Je kunt zelfs zo’n tien procent aan brandstof uitsparen op deze wijze. Dit is natuurlijk op jaarbasis al snel een flink groot bedrag. Het is dan wel belangrijk om je goed aan de tips te houden. Op die manier hoeft het geen enkel probleem te zijn. De zaken die je hierin moet meewegen zijn als volgt te omschrijven.

Hogere versnelling
Probeer voortaan net iets eerder te schakelen. Hoe sneller je in een hogere versnelling gaat zitten, hoe minder kracht het je auto kost om een snelheid aan te houden. Waardoor je dus ook minder verbruikt. Daarbij is het ook belangrijk om in de vijfde versnelling zoveel mogelijk een constante snelheid te rijden. Gebruik cruise control waar dit kan. Ook andere hulpmiddelen in moderne auto’s, zoals verbruiksmeters, kunnen je veel leren over snelheden en de mate van verbruik die daarbij hoort. Zo zal je al snel de verschillen merken en houd je met gemak flink wat geld over voor andere leuke dingen.

De banden
Essentieel voor duurzaam rijden is ook de staat van je banden. Vooral de mate van spanning die hierop staat speelt mee. Zorg dus altijd dat je banden voldoende spanning hebben. Eens per twee weken wat lucht pompen wordt aangeraden, maar in ieder geval eenmaal per maand is essentieel. Hoe sterker je banden zijn, hoe minder kracht en brandstof het je auto kost om vooruit te komen en snelheden aan te houden. Test dit zelf maar eens uit met je fiets en je zal het direct merken. Zo werkt het voor auto’s dus ook op exact dezelfde wijze als op de fiets.

Adverteren op Auto-experts.nl?