AlgemeenOp vakantie met je auto? Kijk dit na!

16 april 2019

Wanneer je met je eigen auto Europa gaat doorkruisen voor een welverdiende vakantie, dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je halverwege met problemen komt stil te staan. Daarom is het essentieel dat je vooraf een aantal zaken goed laat nakijken. Wanneer je alle belangrijke punten hebt laten nazien, kan je immers met een gerust hart op stap. Je kunt dit ook zelf doen, maar dan moet je natuurlijk wel de belangrijke punten kennen. Let daarom op de volgende zaken. Wanneer dit op orde is, dan kan je met een gerust hart op stap.

Presteren
Begrijp goed dat het ook voor een auto een prestatie is om zulke lange ritten te maken. Dit kost enige inspanning. Om die reden is het altijd slim om te zorgen dat de auto voldoende vloeistoffen heeft om dit te kunnen doen. Loop de motorolie na, kijk naar de ruitenvloeistof, koelvloeistof en aircovloeistof.  Ook de remvloeistof mag natuurlijk niet vergeten worden. Over remmen gesproken, ook de remblokken moeten even bekeken worden. Deze moeten wel goed kunnen grijpen wanneer er stevig geremd moet worden onderweg. Kijk hier dus altijd even met een extra scherp oog naar voor het vertrek gaat plaatsvinden.

En verder
Er zijn natuurlijk nog meer essentiële onderdelen die bekeken moeten worden. Begin met het nalopen van de banden, zit hier nog voldoende profiel op? Kijk ook even naar de verlichting. Alle lampen rondom de auto moeten allemaal naar behoren werken. Het is ook een goed idee om de accu even te testen. Het kan zelfs slim zijn om deze preventief te vervangen wanneer een echte lange rit gemaakt gaat worden en de auto al wat ouder is. Zo zorg je er in ieder geval voor dat je zekerheid hebt over de kwaliteit hiervan. Wanneer je alles bekeken hebt en op orde hebt gemaakt, kan je vertrekken.

Adverteren op Auto-experts.nl?