AlgemeenGastblog – Neusje van de zalm onder de schokdempers: Bilstein

14 november 2018

Sinds een aantal maanden ben ik bezig met het tunen van mijn Volkswagen. Met tuning probeer je de auto op te voeren er meer uit te halen te optimaliseren. Als nerd zijnde vind ik dit sleutelen voor extra performance uitermate boeiend. In dit artikel wil ik een van de facetten bespreken die beter kan bij een auto namelijk de schokdempers.

De standaard schokdempers die in mijn Volkswagen zaten was ik namelijk niet bijzonder van onder de indruk. Dus ging ik op onderzoek om erachter te komen wat zijn nou de Rolls Royce onder de schokdempers? Wat is het neusje van de zalm op schokdemper gebied. Ik las wat bladen, wat blogs en vroeg wat vrienden die er verstand van hebben. De naam die ik meeste hoorde was Bilstein. Een bekend Duits schokdemper merk.

Na het zien van wat video’s op YouTube raakte ik al snel onder de indruk van de Bilstein onderdelen. Het probleem echter, ik heb niet echt veel budget, en Bilstein is natuurlijk niet het goedkoopste merk. Vaak peperduur. Maar na wat uren desktop research op de PC kwam ik een webwinkel tegen met de naam Extreme-Carstyling.

Extreme-carstyling
Adres: Graanmarkt 9, 1681 PA Zwaagdijk
Provincie: Noord-Holland
Telefoon: 0228 760 008

Ik vond hier Bilstein schokdempers voor zeer acceptabele prijzen. Binnen mijn budget in ieder geval. Ik koos uiteindelijk de B6 sport schokdemper. Dit is een mix tussen comfort en performance. Een gulden middenweg. Het hele assortiment kan men hier vinden: https://www.extreme-carstyling.nl/bilstein/. Twijfelde nog of ik de B14 moest kopen, deze is eigenlijk bedoeld voor de autosport. Niet zo geschikt voor een beginnende car tuner. Maar deze haalt de maximale performance uit de auto. Misschien iets voor een volgend project over een paar jaar. Tot nu toe ben ik in ieder geval erg tevreden over de B6.

Adverteren op Auto-experts.nl?