AlgemeenTips die zuinig rijden makkelijk maken

19 maart 2020

Niet alleen de manier waarop we met onze snelheid omgaan is een belangrijke factor als het gaat om de zuinigheid van de auto. Er zijn allerlei kleine dingen die je kunt doen om net iets minder te verbruiken. Het kan al om hele simpele dingen gaan, zoals het thuislaten van alles wat overbodig is zodat de auto net iets lichter is en dus minder kracht nodig heeft. Er zijn nog meer van dergelijke tips. Volg er zo veel als mogelijk op en je zal al snel flink op de kosten gaan besparen. Dit is ook goed voor het milieu.

De ramen en de tank
Het zijn kleine dingen waar je niet bij nadenkt. Het verschil tussen rijden met de ramen open of met de ramen dicht bijvoorbeeld. Dit is namelijk flink groot. Wie zuiniger wil zijn doet dit door de ramen zo veel als mogelijk dicht te houden. Dit zorgt voor een betere stroomlijn. Wie ook wat wil besparen, probeert zo min mogelijk met een volle tank te rijden. Hoe leger de tank, hoe lichter de auto en hoe gemakkelijker deze rijdt. Pas wel op dat je dit niet te ver doorvoert en ineens ergens stil komt te staan zonder brandstof.

Remmen
Gelijkmatig gasgeven en in een hoge versnelling rijden zijn zuinige handelingen. De meeste mensen weten dit wel. Wat echter ook veel kan helpen, is het zorgen voor zo min mogelijk remmen. Dat betekent dat je dus veel aan je verkeersinzicht moet werken. Wanneer je goed kunt inschatten wat er gaat gebeuren, dan kan je hier goed op anticiperen. Hoe beter je dit aanpakt, hoe gemakkelijker je zal kunnen besparen. Door zo te handelen blijft je snelheid net iets meer constant. Wanneer je hier echt goed in wordt, dan wordt het zelfs een uitdaging. Dat maakt het ook nog eens leuk.

 

 

Adverteren op Auto-experts.nl?