Auto verkopenVerkopen of zelf verslijten?

31 juli 2019

Wanneer een auto wat ouder wordt, dan komen de gebreken vanzelf bovendrijven. Dat betekent dus ook dat je voor de keuze komt te staan wat je er nu mee gaat doen. Wil je de auto nog kwijt, of rijd je hem liever zelf helemaal op? Dit is een belangrijk dilemma waar je goed over moet nadenken. Om je hier een beetje bij te helpen kan het slim zijn om in ieder geval met de volgende zaken rekening te houden. Op die manier maak je het voor jezelf een flink stuk gemakkelijker om een definitieve keuze te maken.

De leeftijd
De eerste kwestie waar je aandacht aan moet besteden is de leeftijd van je auto. Hoe ouder de auto is, hoe slechter deze verkoopt. Behalve dan wanneer de auto weer zo oud is dat deze tot de klassiekers gerekend kan worden. Er is dus een ideaal moment om te verkopen en wanneer dit voorbij is kan je beter zelf blijven rijden. Dit geldt momenteel helemaal omdat er steeds meer regels vanuit de overheid komen met betrekking tot de duurzaamheid. Oudere auto’s zullen in een iets hoger tempo uit het straatbeeld moeten verdwijnen omdat het milieu hier sterk bij gebaat is.

De kosten
Daarnaast is het voor jezelf belangrijk om een berekening te maken. Enerzijds kan je zeggen dat het je kosten bespaart omdat je geen andere auto hoeft te verkopen en deze auto je toch niet veel inruilwaarde oplevert. Aan de andere kant is het altijd slim om even na te gaan hoe het gesteld is met de kosten voor onderhoud en reparaties waarmee je de komende tijd geconfronteerd gaat worden. Hoe staat dit in verhouding tot elkaar? Er zijn voldoende gevallen waarin uiteindelijk zal blijken dat het kiezen voor de aanschaf van een andere auto een betere optie is om te kiezen.

{{ image }}

{{ title }}

{{ date }} {{ comments }}
{{ image }}

{{ title }}

{{ date }} {{ comments }}
{{ image }}

{{ title }}

{{ date }} {{ comments }}

Adverteren op Auto-experts.nl?