AlgemeenVolkswagen Polo uit Oberhausen Invoer

14 november 2018

Vele collega’s van de Botlek waren we al voor geweest. Maar nu was het mijn beurt om een auto in te voeren. Paul, Theo en Frank hadden al respectievelijk een Mercedes, een Porsche en een BMW ingevoerd vanuit Duitsland naar Nederland. Maar ik had wat minder budget dus ik ging voor een VW. Enfin, me vrienden bevolen aan om eens te kijken op de website AutoScout24 en evt. in tandem Mobile.de. Die sites bevatten honderden, nou beter gezegd duizenden advertenties per dag met geweldige auto deals verspreid over heel Duitsland.

Na het leven van een aantal blogposts, waaronder deze: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/. Besloot ik dat ik alles zelf ging doen. Van zoeken van advertenties tot regelen van tijdelijk kenteken tot en met de transport. In principe kan je het prima zelf doen namelijk, Paul en Theo hebben het ook helemaal zelf gedaan. Kost wat tijd, maar geen rocket science.

Het enige waar ik een beetje tegen ob tobde was de BPM. Ik ben niet zo goed met rekenen. En het maakt wel uit hoe je het berekent. Met de BPM is het zo: er zijn vele wegen die naar Rome leiden die allemaal okay zijn volgens de Belastingdienst. Het probleem alleen is de BD zal je niet vertellen wat de kortste weg is. Sterker nog, ze zullen je waarschijnlijk een weg insturen die nogal omloopt, haha, financiële belangen enzo.

Enfin, dit is dan het enigste dat ik uitbesteed heb hier met de BPM service van easyimport.nl. Zij hebben kosteloos en vrijblijvend een overzicht gegeven van de beste BPM berekening. Op die wijze kon ik vele duizenden Euro’s besparen op de import van mijn VW Polo. Die overigens uit Oberhausen komt net over de grens dus zover was het niet rijden vanaf Flevoland. Enfin, het importeren van een auto was zeker een geslaagd project en nu kan ik net zoals mijn collega’s genieten van een beter uitgevoerde goedkopere bolide.

Adverteren op Auto-experts.nl?