AlgemeenWat is het belang van het vergelijken van een autoverzekering?

2 juni 2020

Het is altijd goed om autoverzekeringen te vergelijken. Er zijn tegenwoordig enorm veel maatschappijen op de markt die autoverzekeringen aanbieden. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dan weet je niet welke verzekering je het beste kunt kiezen. Zeker wanneer het de eerste keer is dat je een dergelijke verzekering gaat afsluiten, kun je wel wat hulp gebruiken. Door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, vind je vaak de verzekering met de beste voorwaarden. Of de goedkoopste. Of degene met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Autoverzekeringen vergelijken is dus altijd slim. Maar hoe pak je dit aan?

Hoe kan ik het beste autoverzekeringen vergelijken?

Het belang van autoverzekeringen vergelijken is duidelijk. Maar hoe pak je dit aan? Er is in Nederland een ruim aanbod aan verzekeraars. Iedere verzekeraar hanteert zijn eigen voorwaarden en prijzen. Het is daarom altijd goed om autoverzekeringen van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Vaak wil je de goedkoopste verzekering, maar dit is niet altijd het beste. Kwaliteit is belangrijk. Bovendien verschilt de premie per verzekeraar voor iedereen. Je premie wordt namelijk gebaseerd op een aantal persoonlijke criteria zoals automerk, leeftijd, woonplaats. Autoverzekeringen dien je te vergelijken op prijs én inhoud. Bekijk dus ook altijd de polisvoorwaarden van iedere verzekeraar!

Aanvullende verzekeringen

De basisdekking van je autoverzekering kun je tevens uitbreiden met een aanvullende verzekering. Hiervoor betaal je een extra premie. In veel gevallen ontvang je hier wel een vergoeding of bijstand voor. Maar welke aanvullende verzekeringen zijn er? De schade-inzittenden verzekering, de ongevallen-inzittenden verzekering, de rechtsbijstandverzekering en de no-claimbeschermer. Wanneer is een aanvullende verzekering nodig? In principe is dit alleen nodig wanneer je standaard autoverzekering onvoldoende dekking biedt voor materiële en immateriële schade. Dan kan een aanvullende verzekering voorkomen dat je onderverzekerd bent. In sommige gevallen kan er overlap ontstaan, check daarom altijd goed je polisvoorwaarden. Zo weet je precies wat je autoverzekering dekt.

Wat zijn momenteel de beste autoverzekeringen?

Er zijn jaarlijks een aantal verzekeringen die het meest gekozen worden en het best gewaardeerd worden. Zo is de verzekering van OHRA de meest gekozen autoverzekering in 2019. De goedkoopste autoverzekering kun je bij FBTO afsluiten. Tot slot biedt InShared de meest complete autoverzekering in 2019. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat je een verzekering bij een van deze drie aanbieders dient af te sluiten. Welke verzekeraar en verzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie aansluiten, hangt geheel van persoonlijke factoren af. De goedkoopste verzekering in het algemeen is misschien niet de goedkoopste verzekering voor jou. En daarom is autoverzekeringen vergelijken zo belangrijk!

Adverteren op Auto-experts.nl?