APKWat te doen bij een gemiste APK

22 september 2019

De APK is een verplichting, maar je bent er wel zelf verantwoordelijk voor dat dit wordt verzorgd. Je krijgt er bericht over en moet een afspraak maken. Dat zal je dan ook doen wanneer je straks weer thuis bent. Denk je. Ineens kom je er weken later achter dat je het helemaal vergeten bent en dat je nu dus je uiterste datum voor de keuring gemist hebt. Dit is natuurlijk een groot probleem. Het is dan ook belangrijk om te weten wat je eraan kunt doen om dit probleem op te lossen. Het is namelijk wel op te lossen.

Snel inhalen
Wat in ieder geval van belang is, is dat je zo snel als mogelijk de gemiste APK zal inhalen. Dit betekent dus dat er direct een afspraak gemaakt zal moeten worden. Hoe je er verder ook tegenaan kijkt, het is altijd zo dat rijden zonder APK eigenlijk verboden is. Je kunt er dus simpelweg niet mee wegkomen en het dan maar volgend jaar doen. Je moet dit zo snel als mogelijk inhalen. De kans bestaat wel dat je, wanneer je in de tussentijd rijdt met je auto, tegen een boete aanloopt wanneer je een agent tegenkomt die besluit een controle uit te voeren. Die ligt net boven de 100 euro.

Laten schorsen
Wanneer je auto niet naar een garage kan, om wat voor reden dan ook, dan zal het slim zijn om je auto te laten schorsen voor de keuring. Je mag dan weliswaar niet de weg op, maar dat is meestal dan ook de reden waarom je niet naar de keuring kan. Goede voorbeelden van deze situaties zijn bijvoorbeeld auto’s die door hobbyisten worden opgeknapt. Het komt vaak voor dat deze auto’s een tijd niet naar de keuring kunnen. Door de schorsing aan te vragen kan de APK tijdelijk worden overgeslagen. De auto is pas weer inzetbaar wanneer deze wel weer gekeurd is.

{{ image }}

{{ title }}

{{ date }} {{ comments }}
{{ image }}

{{ title }}

{{ date }} {{ comments }}
{{ image }}

{{ title }}

{{ date }} {{ comments }}

Adverteren op Auto-experts.nl?