Onderhoud aan je autoZo help je je banden door de APK

11 februari 2019

Als het gaat om de keuring volgens de APK, dan zal het je misschien we opvallen dat de kwaliteit van de banden één van de belangrijkste punten van aandacht is. Veel auto’s worden hierop afgekeurd. Dit betekent dus dat het in je eigen belang is om te zorgen dat je banden in ieder geval aan een bepaalde mate van kwaliteit voldoen. Dat hoeft niet moeilijk te zijn, want er zijn een aantal zaken die je zelf heel gemakkelijk kunt verzorgen om de banden net iets beter voor de dag te laten komen bij een keuring.

Voldoende spanning
Zorg altijd dat er voldoende spanning op je banden staat. Je denkt misschien dat dit niet veel verschil zal maken, maar dat doet het wel. Alleen al omdat de mate van slijtage dan vaak net iets minder groot is. Doordat de banden er veel beter voor blijven staan tijdens gebruik, kunnen ze ook veel langer meegaan. Uiteindelijk is dat natuurlijk ook je doel. Zo kan je immers zorgen dat de kosten niet onnodig uit de hand hoeven te lopen. Zeker waar het gaat om banden, want het is er altijd meer dan één, lopen de kosten nogal snel op bij vervanging.

Dieptemetertje
Het is belangrijk om in ieder geval zelf een dieptemetertje aan te schaffen. Dit is geen grote investering. Daarmee kan je bepalen hoe het met het profiel van je banden gesteld is. Dit moet altijd 1,6 millimeter of meer zijn. Daarom is controle dus ook van belang. Wanneer je ontdekt dat dit niet langer het geval is, dan kan je hier dus eigenhandig actie op ondernemen. Banden kopen bij een handelaar of op de sloop kan immers flink goedkoper uitpakken dan wanneer je dit bij een garage tijdens de APK laat vervangen. Op die manier kan je dus net iets verder komen.

Adverteren op Auto-experts.nl?