AlgemeenZo maak je optimaal gebruik van je airco

12 maart 2019

Een airco kan het autorijden op elk moment flink wat comfortabeler maken. Het is alleen wel zeer belangrijk dat je de airconditioning op de juiste wijze inzet. Het kan namelijk ook helemaal verkeerd uitpakken. De meest automobilisten krijgen niet goed aangeleerd hoe ze hiermee om moeten gaan. Daarom kan het handig zijn om eens een keer te bekijken welke dingen je in ieder geval kunt doen om het zo aangenaam mogelijk voor jezelf te maken. Wie dus voortaan de airco gaat gebruiken, kan het best op de volgende zaken letten voor optimale resultaten.

Maximaal verschil
Een belangrijk probleem dat bij het gebruik van de airco komt kijken is dat het lijkt alsof mensen er ziek van worden. Dit is echter goed te verklaren. Te grote verschillen zorgen voor flinke problemen. Je krijgt er pijn in de keel en oren van en je kunt verkouden worden. Over het algemeen wordt een maximaal verschil tussen binnen en buiten van zes graden Celsius aangeraden. Nog slimmer is het om hier gewoon binnen te blijven. Auto’s met climate control kunnen dit zelf regelen, dit is helemaal ideaal. Op die manier kan er weinig fout gaan in de instelling.

Eerder uitzetten
Wat ook niet onbelangrijk is, is het eerder uitzetten van de airco. Wanneer je onderweg bent, is het slim om voor je de bestemming bereikt de airco al uit te schakelen. Op die manier krijgt deze de kans om tot rust te komen, vooral waar het gaat om de vorming van vocht. Vocht en warmte zijn immers een voedingsbodem voor bacteriën. Wanneer de volgende keer dan de airco aangaat, dan zal dit als gevolg hebben dat de bacteriën door de auto worden verspreid. Dit moet je natuurlijk voorkomen. Door voortijdig de airco uit te schakelen kan je dit regelen. Enkele minuten is voldoende.

Adverteren op Auto-experts.nl?